marlou kleve coaching mindfulness en stem

 

 

 

 

Ervaringen

Over de Mindfulnesstraining

cursisten waarderen deze training gemiddeld met een: 9

Ik ben mij meer bewust geworden van mijn negatieve gedachtes en kan eerder stoppen met piekeren. Wat een geschenk! (Msep 2017)

Van tevoren dacht ik dat het misschien zweverig zou zijn maar dat was niet het geval. De oefeningen zijn praktisch en wetenschappelijk onderbouwd. Marlou is kundig, open minded en warm. Wat begon als een experiment is een ontzettend fijne ervaring gebleken, waar ik veel baat bij heb. Op naar de vervolgtraining (sep 2017)

Een down to earth training die mij echt geholpen heeft. Op een fijne locatie en in een prettige sfeer. Marlou heeft een aangename stem om naar te luisteren, voor mij was dat een belangrijke factor omdat je elke dag naar audio opnames van haar luistert. (sep 2017)

De 8-weekse mindfulnesstraining heeft mij zoveel gebracht. Marlou heeft me geleerd mijn gedachten te herkennen, accepteren, structureren en te kunnen handelen in situaties. Het leven is nu, ik had er nooit eerder bij stilgestaan! (Petra, 15 maart 2017)

Marlou is een geduldige, geïnteresseerde en professionele begeleidster. Ze geeft ruimte als jij dat nodig hebt en is duidelijk en behulpzaam als je iets niet goed begrijpt. Marlou geeft sturing en tegelijkertijd ruimte voor iedereen om een eigen leerweg te volgen. Een supervrouw. (Nadine, 15 maart 2017)

Marlou geeft de groep en jou vertrouwen. Op een heldere en duidelijke manier legt ze uit wat mindfulness inhoudt en creëert een omgeving waarin geoefend kan worden zodat je in de praktijk de oefeningen ook echt kan gebruiken.

Marlou zorgt met haar warme persoonlijkheid voor een veilige sfeer in de groep waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Het volgen van de mindfulnesstraining heeft een positieve invloed gehad op mijn chronische pijn en heeft mijn kwaliteit van leven echt verbeterd. Ik raad het iedereen aan. (jan 2017)

Deskundige trainer. Een vriendelijke en warme uitnodiging om in het oog van je eigen storm rust te vinden, om de regengordijnen om je heen op te laten lossen en de horizon weer te zien.

Over de Zelf Compassie Training
Cursisten waarderen deze training gemiddeld met een: 9

Lief zijn voor jezelf levert ontzettend veel op. Deze cursus heeft me geleerd wat ik concreet kan doen om liefdevoller met mezelf om te gaan. Ik haal troost uit het inzicht dat mijn ervaringen gedeeld worden door een heleboel mensen. Daardoor ben ik milder, opener naar mijn geliefden en heeft genieten een nieuwe invulling gekregen. (juni 2017)

Ik ervaar het leven nu meer als een warm bad en heb meer innerlijke rust. Ik ga de bijeenkomsten missen, het was leerzaam, bijzonder en heeft gezorgd voor persoonlijke groei. (Maart 2017)

Ik heb de muren die mijn hart beschermden tegen pijn wat laten zakken. Ik wist niet dat er zoveel liefde tevoorschijn zou komen, ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt de laatste tijd, bijzondere ontmoetingen, lieve mensen, dat had ik echt niet verwacht. ik was altijd alleen maar bang voor de pijn, maar had niet in de gaten dat ik daarmee de liefde buiten de deur hield en dat het heel veel energie kost om steeds die muren te bouwen. (Maurits)

Ik ben altijd bezig met mensen om me heen, maar kom veel te weinig aan mezelf toe. Het benoemen en opschrijven van mijn kernwaarden, dat was een groot cadeau. Want die was ik helemaal kwijtgeraakt door alle drukke omstandigheden in mijn leven. Nu weet ik weer waar het mij werkelijk om gaat, dat doet me echt goed. (Monique)

Deze training heeft me geleerd dat als ik goed voor mezelf zorg, ik daarmee bijdraag aan het welzijn van mijn familie en vrienden. Dat was een eye opener voor me. Zelfcompassie is dus echt niet egoistisch, het is een keuze die je kunt maken in hoe je omgaat met moeilijke situaties in je leven. Ik heb het zelf ervaren en de relatie met mijn vader en moeder is nu een stuk beter. Daar ben ik dankbaar voor. (Nadia)

Ik ben niet de enige die denkt dat ie de enige is die worstelt met zichzelf. Wat een verademing om te merken dat een ander met dezelfde dingen rondloopt als ik. En dat je er dan ook nog samen om kan lachen, dat maakt het allemaal minder zwaar.

Je hebt altijd tijd voor allen, prachtig om te zien hoe je dat doet. En de mails tussendoor waren steeds een cadeau. Ik wist niet dat het mogelijk was om mezelf zo lief te gaan hebben. (Bert)

Een boost voor de relatie met mezelf. (Nina)

Weer een stapje dichterbij het leren kennen van de liefdevolle persoon die ik ben. (Sonja)

Marlou stelt iedereen op z'n gemak, zorgt voor herkenning en erkenning, ook met voorbeelden uit haar eigen leven, en dat is ontzettend fijn. (Rosemarie)

Er was alle tijd voor vragen of opmerkingen, ook het aangeven van mijn grenzen is okee. Ik ben bij een aantal psychologen geweest, maar hier heb ik zoveel meer aan!

De training heeft ervoor gezorgd dat ik mijn emoties sneller herken, er vriendelijk(er) naar kan kijken en daardoor wat positiever en zachter in het leven sta.

Ik heb veel aan de oefeningen gehad. Een fijne training en een verdieping van de mindfulnesstraining. Veel valt op z'n plaats!

Marlou is een kundige mindfulnesstrainer die opmerkzaamheid en aandacht combineert met een grote betrokkenheid bij haar deelnemers. Dank voor de wijze waarop jij aandacht hebt.

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

Over de Mindfulnesstraining

Marlou is een plezierige, gedreven en sympathieke trainer die iedereen aan het denken kan zetten over de invulling van zijn of haar leven. De oefeningen helpen om het denken om te zetten in doen. Het is absoluut een aanrader om bij Marlou deze training te volgen! Richard,

De mindfulnesstraining bij Marlou heeft me ontzettend veel opgeleverd. Ik sta positiever in het leven en ben milder geworden, zowel naar anderen als naar mezelf. Mijn omgeving heeft ook gezien dat ik veranderd ben. Ik ben erg dankbaar dat ik deze training heb kunnen volgen. Merel

Veel nieuwe inzichten over mezelf, mijn gevoel en gedachten en concrete handvaten om er op te acteren. Bedankt Marlou voor je prettige, vertrouwelijke, persoonlijke maar ook professionele werkwijze.

Marlou, ik heb je ervaren als een professionele trainer. Oog voor ieder in de groep. In staat om een veilige sfeer te creëeren zodat mensen hun persoonlijke ervaringen delen. Veel ervaren en geleerd, dank! Anja

De warmte en bezieling is bijzonder fijn waarmee Marlou de cursus geeft. Op een stimulerende, niet oordelende manier wordt je aan het werk gezet aan moeilijke en soms confronterende oefeningen. Een hele mooie en interessante cursus al met al waarbij ik veel van mijn cursisten en van Marlou heb kunnen leren. Maart '15

Zeer professionele nuchtere aanpak, waardoor ik met heel veel plezier aan de cursus heb meegedaan. Mirjam, dec '14

De werkwijze van Marlou heb ik als zeer prettig ervaren. Ze geeft les in een ontspannen en open sfeer en geeft goed aan welke thema's per les aan bod komen. Er gaat veel rust van haar uit. Ze heeft een heel prettige stem, weet heel goed waar ze het over heeft en is in staat om theorie en oefeningen goed over te brengen, zonder daarin dwangmatig te zijn. Ze geeft je het gevoel dat het goed is zoals je het doet, en dat je goed bent zoals je bent. Een aanrader! Liesbeth, dec '14

Ik voelde me tijdens de cursus op mijn gemak. Marlou heeft een prachtige, warme stem en wat ik verwachtte van de cursus is ruimschoots uitgekomen. Vera, dec '14

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

Marlou Kleve is kundig en warm en begeleidt de 8-weekse training zodanig dat elke deelnemer zich gehoord en gerespecteerd voelt. Monique, dec '14

Je malende gedachten kunnen stoppen, al is het maar voor even, is zéér ok! Jacqueline, dec '14

De training heeft me veel gebracht: rust, acceptatie, het is goed zoals het is. Marlou is warm en betrokken, waardoor het fijn is om elke week 2,5 uur bij haar te zijn. Anne-Marie, dec '14

Marlou Kleve is een fijn en rustgevend persoon, die begaan is met de groep. De training is intensief, maar doeltreffend dankzij prettig luistermateriaal en handige tips naast de training, die je per mail van haar ontvangt. Inge, dec '14

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

De betrokkenheid van Marlou heeft mij zachter voor mezelf doen zijn. Ze heeft scherp inzicht in hoe mensen en denkprocessen functioneren. Ze doortziet alles zonder het gelijk op de tafel te zullen gooien. Martijn, okt '14

De training heeft me meer rust gegeven. Inzichten in mijn valkuilen en acceptatie van mezelf op mijn 'zwakke' momenten. Nadia, okt '14

Zeer vertrouwelijke omgeving met goede 'open tot toenadering' lerares. Veel over mezelf geleerd en écht van plan om zelf verder te gaan met de tools van de training. Jantine, okt '14

Ik vond de sfeer altijd erg warm, vertrouwd en open. Je merkt dat iedereen zich prettig voelt. Floor, aug 14

Je bent een warm persoon, bedankt voor je openhartige gesprekken. De training is een verrijking in mijn leven geweest. Melanie, aug '14

De ontdekking dat verdrietig of moe zijn niet per sé erg is, geeft me veel rust. Willemijn jun '14

Ik hoef niet meer zoveel van mezelf. Er is meer rust. Ik ben door deze training bewuster en intenser gaan leven. Er is veel aandacht voor de deelnemers, hun ervaringen en verhalen. Tussentijdse e-mails houden je alert en bij de training. Maaike, jun '14

Bedankt voor de super interessante training en nieuwe inzichten die ik, dankzij jou en de oefeningen heb gekregen. Ik ben bewuster geworden, kom steeds meer tot rust, en heb een duidelijker beeld van mezelf en de dingen die ik echt wil. Remco, jun '14

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

Marlou Kleve vind ik een professionele en integere trainer, die een veilige en warme sfeer weet te scheppen. Met alle vragen van deelnemers gaat zij met aandacht en 'kennis van zaken' om. Heel concreet, met praktische voorbeelden en zéker niet zweverig! Zij gelooft in wat ze doet en dat komt 100% over. Edith, mrt '14

De training van Marlou heeft me geholpen om meer rust in mijn leven te krijgen en mijn studie weer op de rit te krijgen. Simon, mrt '14

Marlou Kleve zet in de 8 weekse training met aandacht en toewijding een geweldige open, persoonlijke en professionele training neer, die ik per direct kon oppikken en gebruiken. Paul, mrt '14

Marlou jij bént mindfulness. Jouw aanwezigheid en aandacht maken een prettige, lichte, veilige reis in de wondere wereld van mijzelf. Niet streng, wel sturend, niet veroordelend, wel vertrouwend. Dankjewel! Dennis, mrt '14

Fijne training, avonden vol inzicht, rust, en praktische handvatten om vol aandacht het dagelijkse leven te ervaren en aanvaarden. De moeite waard! Natallja, mrt '14

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

De mindfulnesstraining bij Marlou Kleve heeft me in mijn dagelijkse leven praktische handvatten gegeven om meer in balans en bewuster te leven. Ik heb het gevoel sterker en vanuit eigen regie zaken te kunnen benaderen. Sietske Bos, dec 2013.

Uitstekende training, waar ik veel profijt van heb gehad. Het heeft mij weer laten zien hoe fijn het is om te mediteren. En alle andere tools helpen om minder stress te ervaren. Maurits, dec '13.

“Dat hoeft niet weg", was het eerste dat Marlou zei toen ik bij het intakegesprek vertelde dat ik erg moe was. Er viel meteen een last van mijn schouders. Tijdens de rest van de training ben ik veel meer onnodige ballast kwijtgeraakt. Ik hoef van mezelf niet meer beter, anders, sterker, mooier, slimmer of fitter te zijn dan ik ben. Marlou is open, helder, oprecht. Ze spreekt met haar hart, zonder zweverig te worden. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en wil absoluut verder gaan met wat ik heb geleerd. Deze cursus was goud waard. Bouwien, nov 2013.

Marlou Kleve is a down to earth, dedicated professional, fully focussed on no-nonsense mindfulness training. Her low key, warm voice and unassumingly clear direction, allow for full participation by the people in the training group. 8 weeks culminate in insights and greater choice. Marleen, nov 13.

Ik ervaar Marlou als een trainer met diepgang, kennis van zaken, liefde voor haar vak en haar deelnemers en als iemand die met beide benen op de grond staat. De mindfulnesstraining heeft mij focus, rust, mildheid en keuze(momenten) opgeleverd. Zelfs in een tijd die emotioneel, onrustig en druk is. Gonneke Togtema, senior adviseur Boertiengroep, Incompany mindffulness nov 13.


De Mindfulness avonden waren heerlijke pauzes in de drukke week. Net als de oefeningen. Ik raad het iedereen aan. Diana, juli 2013

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

Op een luchtige en vooral geen zweverige manier geeft Marlou een originele kijk op je dagelijkse doen en laten. Gesteund door de ervaringen van mede cursisten geeft dat een hele positieve wending aan mijn leven en hoe ik het wil inrichten. Laurent, juli'13

De training bracht rust in mijn leven. Marlou weet tijdens de trainingen veel rust in de groep te brengen en gaf doordachte antwoorden op vragen die bij mij opborrelden. Ik heb genoten van de discussies - fijn om met mensen te zijn die met dezelfde vraagstukken bezig zijn. Ook fijn dat Marlou humor in het geheel bracht, zodat het geen 'zweverige praatgroep' werd. Claire, jul '13

Over de Incompany Mindfulness training:

Zeer betrokken en professionele trainer. Toegankelijk en persoonlijk. Gelijkwaardige en respectvolle ontmoetingen. Carla van Veen, trainer Boertiengroep, incompany mindfulness mei 13

Wat ik heel sterk vind, is het leren door te ervaren en gewoon maar 'te doen'. Erg fijn. Verder vond ik het een goede training in een open en prettige sfeer. Je bent professioneel, weet veel en kan oefeningen goed begeleiden. Mark Polman, trainer Boertiengroep, incompany mindfulnesstraining mei 2013

Leuk dat er tussendoor oefeningen en suggesties werden gemaild die goed aansloten bij waar ik op dat moment behoefte aan had. Vanuit rust een plezierige stijl van trainen, en ook erg goed inspelend op onze groep. Bas Dekker, coördinator Boertiengroep, incompany mindfulnesstraining mei 2013

Wat de training mij met name gebracht heeft is bewustwording van mijn gedachten en mijn reacties op anderen. De trainer vond ik zeer deskundig, er werd voldoende ruimte gegeven voor vragen en we kregen altijd een heldere terugkoppeling. Emilie Broeze, trainer Boertiengroep, incompany mindfulnesstraining mei 2013

Fijn om de training op kantoor te doen, dat geef een goede energie aan de organisatie. De trainer is warm, open en duidelijk. Oefeningen zijn fijn, cognitieve bewustwording minder, omdat ik dat al zo goed ken zowel als deelnemer alsook als trainer." Minka Jongkind, senior trainer Boertiengroep, incompany mindfulness mei 13

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

Over de mindfulnesstraining:

Marlou heeft een heldere en rustige presentatie. Ze geeft en schept ruimte. Ik voelde me gehoord en gezien. Fienie mei 2013

Een leerzame en mooie training in een fijne open sfeer waar ik me vertrouwd voelde. Marlou gaf me altijd het gevoel aandacht voor mij en anderen te hebben. Daarnaast werd de stof op zijn tijd met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Dat kon ik zeer waarderen. Suze, mei 2013

Marlou is zeer begaan bij deelnemers, waarbij er ook ruimte is voor persoonlijke tijd als een les niet gevolgd kan worden. Marlou kijkt je aan én ziet je. Marein, mei 2013

Deze training heeft me gebracht wat ik ervan hoopte, en meer. De manier waarop hij wordt gegeven is warm en professioneel. De toon is uitnodigend, zonder ‘moeten’. Het cursusmateriaal is een prachtig houvast, andere boeken vast ook. Maar de sfeer van een groep en de begeleiding van Marlou staan daar niet in. Dus ik kom zeker naar opfris- en stiltebijeenkomsten." Annelies mei '13

Fijne mix van spiritueel en beide benen op de grond. Zo is mindfulness heel geschikt voor een nuchter persoon als ik. Frederike, mei 2013

Marlou brengt op warme en betrokken wijze de theorie achter de mindfulness levenswijze over en zorgt voor een fijne sfeer tijdens de groepssessies. Af en toe een humoristische noot erbij voor de luchtigheid, dan weer speciale aandacht geven voor wie dat nodig had. Top! Ingrid Hulsen, HR-adviseur Natonale Postcodeloterij, mindfulnesstraining maart 2013.

De 8-weekse mindfulnesstraining is een cadeautje aan mezelf gebleken! Marlou begeleidt deze training op een hele mooie integere manier, waardoor ze binnen de groep een warme en veilige sfeer creërt . Dank voor de fijne avonden.Lenet, mrt '13.

Marlou is een zeer warme, betrokken persoonlijkheid, die je meteen het gevoel geeft dat je een waardevol mens bent. Eveline, maart 2013.

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

Over Individuele Coaching:

Voordat we aan ons traject begonnen was ik bang dat het heel zwaar en emotioneel zou worden, maar dat was het absoluut niet. Marlou heeft me dingen laten inzien, maar dit ging altijd gepaard met een lach. Ze heeft me mooie levenslessen geleerd en me veel rust en vooral kracht gegeven. Mariëlle, april 2013

Het was heel prettig om Marlou als coach te hebben gehad. Ze creëert in gesprekken een rustgevende en respectvolle sfeer. Door haar open communicatie weet ze snel de essentiële zaken naar voren te halen, en daarop in te zoomen. Haar scherpe blik is altijd gebalanceerd en integer. Ze geeft dingen een plek, en reikt ook handvatten aan om mee aan de slag te gaan. Ik vond de gesprekken met Marlou erg waardevol. Als je wat uitgebreider wilt stilstaan bij hoe je het in het leven staat, dan is een coachingstraject bij haar absoluut het overwegen waard. Erik de Jeu, programmamanager NPO, coachtraject Werkstation, jan 2013

"Ik wil je bedanken voor je rust, betrokkenheid en vooral je indrukwekkende "oordeel-loosheid" van de afgelopen weken, ik zal ze gaan missen!" Stella Heman, mindfulnesstraining, dec 2012

"Aanrader voor wie een coachtraject wil volgen zonder 'lijsten' en 'testjes': met jou ga je een origineel en persoonlijk traject in dat helemaal is toegespitst op jouw persoonlijke vragen. Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken!" Hanneke Veldhuis, eindredacteur Bindinc (Coachtraject Werkstation, okt 2012)

      "Helemaal mee eens. Door de gesprekken met Marlou heb ik mezelf beter leren kennen. En de inzichten die ik heb opgedaan, kon ik al snel toepassen in het dagelijks leven. Fijne ervaring." Ivette Halkes, verslaggever Omroep Gelderland (Coachtraject Werkstation, okt 2012)

Over mindfulnesstraining:

Marlou heeft een innerlijke uitstraling die pure rust, zelfvertrouwen, discipline en wederzijdse acceptatie uitstraalt. Ze geeft iedereen even veel ruimte en aandacht om je volledig op je gemak te voelen, zonder enig oordeel. Nu de mindfulnesstraining is afgelopen, is het voor mij niet zo dat ik het onder de knie heb. Maar ik heb voldoende kennis hoe ik het verder wil toepassen. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en ik ben tegen bepaalde dingen anders gaan kijken. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en ik raad het iedereen aan die meer bewust wil worden van zich zelf." Jeroen Vermeer, mindfulnesstraining, dec 2012

"De individuele Mindfulnesstraining bij Marlou heeft me geleerd dat ik zelf kan beslissen hoe ik in het leven wil staan. Ik heb de keuze of ik wil blijven hangen in ´oud´ gedrag of dat ik wil zijn in het hier en nú. Op een warme, respectvolle manier heeft Marlou mij inzicht gegeven in mijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Door te experimenteren met de door haar geboden handvatten wordt de toekomst misschien niet echt maakbaar, maar op z´n minst wel spannender. Dank Marlou!" Marijke Stringa, communicatiemedewerker Wereldomroep, individueel mindfulnesstraject Werkstation, dec 2012

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een


Ik wil je bedanken voor de bijzondere training. Het is alsof een deur op een kier is gezet naar een andere manier van ervaren en bewust-zijn. Je was daarbij een hele goede en behulpzame gids. Karin, dec 2012

"Ik heb de mindfulnesstraining als veilig en leerzaam ervaren. Ik kan het nu bijvoorbeeld stil om mij heen laten worden, zonder daarbij in een eindeloze stroom van gedachten te verzanden. En ik heb geleerd dat een beetje "tijd voor jezelf en met jezelf" wonderen kan doen met je energieniveau gedurende een drukke werkdag. De begeleiding door Marlou heb ik als zeer prettig ervaren, met name de rust en de humor die we tijdens de training met elkaar hebben gedeeld.
Bart , dec 2012

Ik heb erg veel gehad aan de Mindfulnesstraining. Door me te richten op mijn ademhaling kan ik meer ruimte creëren voor mezelf en niet verdrinken in emoties. Ik kan negatieve patronen herkennen en tijdiger ingrijpen. Niet tegen angsten en boosheid ingaan, maar accepteren dat het er op dat moment is en telkens teruggaan naar mijn ademhaling. Ook het cognitieve gedeelte heeft me handvatten gegeven: stilstaan bij je gedachten, ze niet meteen voor waar aannemen en loslaten. Moeilijke momenten en periodes blijven, maar door de training weet ik dat ikzelf de kracht bezit hier beter mee om te gaan. Lizette,okt 2012

Het was bijzonder om met Mindfulness in aanraking te komen en ik vind jou een heel goede begeleidster. Mijn complimenten voor je werkwijze: Je lijkt aan alles te denken en hebt oog voor de individuele behoefte. Saskia aug 12

Ik heb de mindfulnesstraining bij Marlou gevolgd, en dat was een hele positieve en fijne ervaring. Marlou is een trainer die echt naar je luistert, en die door haar manier van werken je tot nieuwe waardevolle inzichten kan brengen. Ik was van te voren best wat huiverig; zou het niet te 'zweverig' zijn? Maar ik heb juist hele concrete vaardigheden geleerd tijdens deze training, die ik al gelijk in mijn werk en persoonlijke leven heb kunnen toepassen. Daarnaast weet Marlou tijdens de trainingsessies een open en respectvolle sfeer te scheppen, waar iedereen zich prettig bij voelt. Ingrid, april 2012

De persoonlijke kennismaking schetste een goed beeld van de training en van jou. Je bent een prettige persoonlijkheid die veel rust en geduld uitstraalt, erg geïnteresseerd en betrokken.
De mindfulnesstraining voldeed aan alle verwachtingen, ook fijn dat meditaties als mp3-geluidsopname beschikbaar zijn.
Wendy, april 2012

Meer weten? bel 06-24263286, of stuur een

De Mindfulnesstraining is mij goed bevallen. Er was een mooie balans tussen cognitieve oefeningen en meditatie. Daarnaast neemt Marlou de tijd om de theorie goed uit te leggen. Ook geeft ze je alle ruimte om je persoonlijke ervaringen te delen in de groep. Al tijdens de intake werd me duidelijk dat Marlou een begripvolle en warme persoonlijkheid is. Hierdoor durfde ik gedurende de gehele training, beter naar mezelf te kijken.
  Sinds de training ervaar ik meer innerlijke rust en innerlijke vrede. Zinnen als “het is goed zo als het is’ en ‘voel compassie voor jezelf’ begrijp ik nu beter en kan ze integreren in mijn dagelijks leven. Ik kan meer in het Nu zitten in plaats van het vele Denken. Dat geeft heel veel rust. En met mijn nieuwe nieuwsgierigheid vallen me de leukste details op in mijn omgeving! Marlou, bedankt voor deze leuke en waardevolle ervaring. Ik heb een aantal jaren geleden ook een mindfulnesstraining gevolgd en had niet verwacht dat ik nog zoveel nieuwe inzichten kon krijgen. Wanda april 2012